"Sociaal werk kent geen beperkingen,
behalve degene die we zelf maken"
~ Altijd - de sociale kant ~
Project Beveiliging
Schrijf je in
Het hoofddoel van dit project is kandidaten opleiden tot allround beveiliger.
BMS is een sociale firma die zich al ruim 5 jaar inzet om vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en in te zetten als beveiliger. Zij zijn kleinschalig en intern gestart met het geven van de lessen. De ervaring met de eerder genoemde doelgroep maakt dat de lessen op maat worden gegeven waarbij vooral veel wordt uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Omdat zowel de opleiding als de werkzaamheden vanuit BMS worden geregeld, zijn de lijnen tussen docenten, praktijkbegeleiders en teamleiders kort. Aspiranten ontvangen hierdoor de maximale begeleiding gedurende het hele traject.
De opdrachten vinden (voornamelijk) in de Randstad plaats en variëren van evenementen (festivals, kermissen, voetbalwedstrijden etc) tot reguliere beveiligingsdiensten (winkels/ winkelcentra, diverse posities op Schiphol, scholen, verzamelgebouwen etc).
De opleiding start doorlopend in een van onze opleidingslocaties te Badhoevedorp of Amsterdam.
Hoe ziet het traject eruit.
Kandidaten melden zich (via jobcoach of begeleider) aan en komen op gesprek.
Tijdens dit gesprek wordt veel uitgelegd over de werkzaamheden en de kandidaat wordt bevraagd naar motivatie, opleiding en eventueel werkverleden.
Er wordt een inschatting gemaakt voor welke opleiding BMS denkt dat de kandidaat het beste in aanmerking komt. Indien er twijfels zijn voor het niveau MBO 2 beveiliger, starten we met de ESO opleiding. Deze opleiding duurt korter en is makkelijker. Let wel, er kan uitsluitend bij evenementen en horeca worden gewerkt. Dit zijn wel werkplekken waarbij men ervaring op doet om door te kunnen stromen naar MBO 2 beveiliger.
Indien een kandidaat meteen geschikt wordt bevonden voor de opleiding MBO 2 start deze zo snel mogelijk met de lessen die eens per week worden gegeven. Ondertussen wordt de kandidaat gescreend voor de aspiranten-beveiligerspas en worden er verschillende uniformen op maat aangemeten.
Zodra de pas binnen is start men in de praktijk met werken. Tijdens zowel leer als werkproces wordt de kandidaat intensief begeleid.
Screening:
Om de opleiding als beveiliger te kunnen volgen en als beveiliger te kunnen werken moet de kandidaat een screening ondergaan met een positieve uitkomst als resultaat. De screening wordt uitgevoerd door Korpscheftaken (KCT), onderdeel van het Ministerie van Justitie. De kandidaat levert na het positieve aannamegesprek een kopie van een geldig identiteitsbewijs in en een recente pasfoto in kleur. Daarnaast moet een vult men een toestemmingsformulier KCT in. BMS vult dit aan met de overige juiste formulieren en regelt de aanvraag. De screening duurt gemiddeld 3 tot 6 weken. Bij een negatieve uitkomst bestaat een bezwaarmogelijkheid.
Wat levert het op:
- Kandidaten leren een vak;
- Kandidaten kunnen binnen een jaar een MBO 2 diploma of binnen ½ jaar een gediplomeerd ESO beveiliging hebben;
- Kandidaten zijn (snel) financieel onafhankelijk omdat zij gedurende hun opleiding/ werkzaamheden al een salaris ontvangen;
- Kandidaten leren individueel werken en individuele beslissingen nemen;
- Kandidaten leren werken en omgaan met teams en in groepsdynamiek.