"Sociaal werk kent geen beperkingen,

behalve degene die we zelf maken"

 

~ Altijd - de sociale kant ~

Project Altijd scoren

Altijd Scoren bij – (i.s.m. sportvereniging in de wijk)

Schrijf je in

Doel Project:
Ons concept ‘Altijd Scoren’ is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen (vooral jongeren) die een uitdaging hebben tot de arbeidsmarkt in combinatie met een sportvereniging uit de regio. Een concept met een maatschappelijk karakter en grote impact. Kleinschalig programma in de wijk, met sporters van de vereniging als sleutelpersonen.

In project Altijd Scoren zijn er drie belangrijke elementen:

  • Trainingen en begeleiding/jobcoaching door professionals van Altijd-dsk zowel persoonlijk als groep.
  • Mentoring en buddy programma vanuit spelers van de sport vereniging
  • Activiteiten voor de kandidaten om inspiratie en informatie en motivatie te vergroten, o.a. i.s.m. de sponsoren van de club

De kandidaten worden in drie subgroepen gedeeld aan de hand van de intakes. Elke groep heeft een andere doel om te scoren. Zo zijn er

  • Stagegroep: bestaat uit groep jongeren die aan het studeren zijn en moeilijk een stageplek kunnen vinden. Hier is de wens en de resultaat dat alle kandidaten een eigen stageplek heeft gevonden en deze ook weet te behouden.
  • Baangroep: bestaat uit groep jongeren die direct willen werken. Het is een multisectorale groep. De wens en de resultaat van alle kandidaten zijn dan een baan vinden tijdens het traject en deze te behouden.
  • Extra Scholingsgroep: bestaat uit groep jongeren die wij in de intake merken dat deze beter een omscholingstraject kunnen doen. De wens en de resultaat van alle kandidaten zijn dan een omscholingstraject vinden met een hoog baanmogelijkheid en deze afronden.

Mentoring en Buddy-Programma

Mentoring is een essentieel onderdeel van onze concept. Naast al die professionele begeleiding zal elke kandidaat vanuit een team binnen de vereniging een buddy toegewezen krijgen voor skills ontwikkeling. Zowel in de trainingen als bij onze sport activiteiten staat sportiviteit centraal. Sportief betekent niet alleen actief deelnemen.  Een goede sporter kent ook de regels, is aardig voor teamgenoten en toont respect voor een spelleider en tegenstanders. Daarnaast werken we tijdens de trainingen ook aan: accepteren van elkaar en situaties en leren omgaan met winst en verlies. Met andere woorden, skills die aansluiten bij goede werknemersvaardigheden. De kracht van onze concept is verbinden waardoor er beweging op gang komt.   

Het is ook belangrijk te benoemen dat deze buddy’s zeer betrokken vrijwilligers zijn die gewaardeerd moeten worden en ook ontwikkeld moeten worden in het doen van mentorschap. Zo zullen wij een halve dag training organiseren voor de buddy’s. Ook zullen wij ze ondersteunen met intervisies en supervisies vanuit de professionals en ook leersfeer en ruimtes organiseren om van elkaar te leren.

GEPLANDE DATUM: 01-09-2023, start met pilot vereniging te Ede

Aanmelden kan alleen via de vereniging en op uitnodiging.

Waar ligt jouw kracht?

Samenwerking om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
Giftback

Ondersteuning voor jongeren met een fysieke beperking met de zoektocht naar een baan

Emma at Work
Samen sterk, begeleiding en samenwerking voor mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking
Inclumunity

Het begeleiden van nieuw aangekomen hoogopgeleide vluchtelingen of immigranten naar werk

We'RHere
Het Jobcoach Netwerk

Wij zijn een sociaal projectbureau voor detacheren, recruitment en projecten die samenwerkt met verschillende opleiders, reintegratiebedrijven en stichtingen. Wij hebben als gemeenschappelijk doel inclusie en diversiteit te vergroten op de arbeidsmarkt.

Door onze samenwerkingen hebben wij een actief bereik van ruim 4000 talenten in het hele land die ons de mogelijkheid geeft om bedrijven en instanties te voorzien van passend personeel.


Altijd-de sociale kant B.V. biedt een volledige oplossing voor SROI en MVO doelen van verschillende organisaties. Zo kunnen we samen kijken naar duurzame oplossingen en kwalitatieve resultaten voor jullie als organisatie. Ons eerste doel is organisaties ontzorgen en voor onze talenten een zachte landing te creëren binnen de organisatie.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, wij zullen u met plezier te woord staan: 085-7326225 of via info@altijd-dsk.nl

Contact

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over onze projecten of wil je eens kennismaken onder het genot van een kopje koffie? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande contactmogelijkheden.

Altijd-dsk BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.