"Sociaal werk kent geen beperkingen,

behalve degene die we zelf maken"

 

~ Altijd - de sociale kant ~

Project Inclusie Hub (Goedemorgen MKB)

Schrijf je in

Krapte op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is gespannen. Er is sprake van een krapte op de arbeidsmarkt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de spanning op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2022 verder is toegenomen. Dit is het resultaat van een aanhoudende groei van het aantal vacatures en een daling van het aantal werklozen. Tegenover 451 duizend vacatures stonden 388 duizend werklozen. Dit komt neer op 133 vacatures per 100 werklozen.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat een grote groep potentiële werknemers met een arbeidsbeperking ongewenst aan de kant staat terwijl werkgevers schreeuwen om goed personeel.

Doelstelling Project: Bewustwording

Wij zien dat werkgevers vaak niet op de hoogte zijn van de kansen, de mogelijkheden, de vergoedingen en regelingen vanuit de overheid. Door middel van ons project Inclusie hub willen we bewustwording creëren bij organisaties dat het behouden en inschakelen van werknemers met een arbeidsbeperking niet alleen vanuit het oogpunt van maatschappelijke verantwoordelijkheid relevant is, maar ook vanwege hun zakelijk belang:

  • Aantrekken en behoud van divers talent. Om voldoende arbeidskrachten te werven kunnen werkgevers proactief zoeken naar kandidaten die zij anders over het hoofd zien.
  • Meer creativiteit en innovatie. Diversiteit in het personeelsbestand stelt bedrijven beter in staat te anticiperen op ontwikkelingen in de samenleving. Er komen meer verschillende alternatieven en oplossingen voor problemen op tafel.
  • Toename arbeidsproductiviteit. Werkgevers zijn veelal bang voor een hoog ziekteverzuim onder de groep mensen met een arbeidsbeperking terwijl veel bedrijven die mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben juist een afname van het personeelsverloop rapporteren, een toename van loyaliteit van werknemers, en een groeiende betrokkenheid en productiviteit van de andere werknemers.
  • Toename marktaandeel. Wanneer mensen met een arbeidsbeperking deel uitmaken van het personeelsbestand kan dit een brug slaan naar klanten en zelfs nieuwe klantgroepen ontsluiten. Doordat meer klanten zich herkennen in het personeel kan de communicatie tussen hen beter verlopen en zal de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren.

Het project zal bestaan uit een aantal onderdelen.

1 x per 2 maanden een mooie doelgroep uitgelicht die meer uitdaging hebben op de arbeidsmarkt.

We zullen elke periode dezelfde opbouw hanteren om de deelnemende werkgevers voor te lichten. Deze opbouw zal bestaan uit (1) een centraal koffie-en netwerkmoment online in de ochtend, (2) een algemene presentatie, en (3) een bijeenkomst met ervaringsdeskundigen op het Platform. De volgende thema’s komen bijvoorbeeld aan bod: ADHD, autisme, chronisch ziek (algemeen), niet-aangeboren hersenletsel, slechthorend, slechtziend en statushouders.

We starten het programma op per regio, voor interesse neem contact op met Siska Hut op nummer 06-57034476.

Waar ligt jouw kracht?

Samenwerking om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
Giftback

Ondersteuning voor jongeren met een fysieke beperking met de zoektocht naar een baan

Emma at Work
Samen sterk, begeleiding en samenwerking voor mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking
Inclumunity

Het begeleiden van nieuw aangekomen hoogopgeleide vluchtelingen of immigranten naar werk

We'RHere
Het Jobcoach Netwerk

Wij zijn een sociaal projectbureau voor detacheren, recruitment en projecten die samenwerkt met verschillende opleiders, reintegratiebedrijven en stichtingen. Wij hebben als gemeenschappelijk doel inclusie en diversiteit te vergroten op de arbeidsmarkt.

Door onze samenwerkingen hebben wij een actief bereik van ruim 4000 talenten in het hele land die ons de mogelijkheid geeft om bedrijven en instanties te voorzien van passend personeel.


Altijd-de sociale kant B.V. biedt een volledige oplossing voor SROI en MVO doelen van verschillende organisaties. Zo kunnen we samen kijken naar duurzame oplossingen en kwalitatieve resultaten voor jullie als organisatie. Ons eerste doel is organisaties ontzorgen en voor onze talenten een zachte landing te creëren binnen de organisatie.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, wij zullen u met plezier te woord staan: 085-7326225 of via info@altijd-dsk.nl

Contact

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over onze projecten of wil je eens kennismaken onder het genot van een kopje koffie? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande contactmogelijkheden.

Altijd-dsk BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.