"Sociaal werk kent geen beperkingen,

behalve degene die we zelf maken"

 

~ FlexPay Het Sociaal Projectbureau ~

Echt Iedereen doet mee in het MKB

 

Inclusief of toch niet helemaal?


Steeds meer MKB-bedrijven nemen mensen met een arbeidsbeperking aan. Dat is mooi want het MKB levert 80% van de banen in Nederland. Toch zijn veel bedrijven onbewust minder inclusief dan ze denken. Ze richten zich alleen op mensen in de banenafspraak
 

Simpelweg omdat ze niet weten van het bestaan van de 900.000 mensen met een arbeidsbeperking die hier buiten vallen. Dit zijn de mensen die na hun 18e of na afloop van hun studie een beperking kregen. 

Ervaringen


Daarbij merken de mensen die niet in het doelgroep register staan dat ze vaak niet aan een baan komen omdat ze enerzijds moeten concurreren met mensen zonder beperking en anderzijds met mensen met een beperking die wel in het doelgroep register staan. Werkgevers geven vaak de voorkeur aan mensen waarmee ze invulling kunnen geven aan de banenafspraak. Zo kunnen ze in de toekomst een boete voorkomen.  En dat terwijl er eigenlijk voor alle groepen mensen met een beperking subsidies en tegemoetkomingen zijn die de eventuele meerkosten van het aannemen van iemand met een beperking kunnen dekken.  

Een gemiste kans dus voor zowel het MKB-bedrijf als de werkzoekende buiten het doelgroep register. Er moet iets veranderen.

Leer het van de beste


De projectpartners FlexPay,  Incluvisie en MB3 communicatie rondom een beperking gaan 3 adviseurs Volledig Inclusief Recruitment opleiden die werkgevers ondersteunen bij het maken van echt inclusief personeelsbeleid. Beleid dat, rekening houdend met het zakelijk belang van de onderneming, gelijke kansen biedt aan mensen zonder beperking en aan alle mensen met een beperking.  

Doordat de professionele adviseurs zelf ook een beperking hebben zijn zij voor alle medewerkers in de organisatie meteen het bewijs dat professionaliteit en een beperking heel goed samengaan. Dat bevordert inclusie op natuurlijk wijze. 

Na afloop van de opleiding kunnen de adviseurs door bedrijven worden ingehuurd of worden aangenomen.

Project VIR


De looptijd van dit project is van 14 februari 2022 tot 14 februari 2023. 

Gedurende dit jaar:


•    Werven we bedrijven en studenten 
•    Ontwikkelen we een opleiding die na dit project gebruikt wordt om andere studenten Volledig inclusief recruitment op te leiden.
•    Evalueren we en maken een plan om de opleiding Adviseur Volledig Inclusief Recruitment te continueren. 


De spelers in dit project zijn:


•    3 werkgevers die een leer/werk of stageplaats bieden aan de studenten Volledig Inclusief Recruitment
•    3 studenten Volledig Inclusief Recruitment die een praktijkstage lopen bij een stage bedrijf en een theoretische ondergrond krijgen aangereikt door FlexPay, MB3 en Incluvisie. 
 

 

Maar wij kunnen het niet alleen! 

 

Om dit, door ZonMw gesubsidieerde, project optimaal uit te kunnen voeren zijn wij op zoek naar:
1)    Werkgevers die begeleid door de samenwerkingspartners een adviseur Volledig Inclusief Recruitment willen opleiden
2)    Werkzoekenden met een beperking die willen worden opgeleid tot adviseur Volledig Inclusief Recruitment
3)    Leden voor de Adviesraad die de projectpartners gedurende het hele traject voorzien van Advies en feedback

Waar ligt jouw kracht?

Samenwerking om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
Giftback

Ondersteuning voor jongeren met een fysieke beperking met de zoektocht naar een baan

Emma at Work
Samen sterk, begeleiding en samenwerking voor mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking
Inclumunity

Het begeleiden van nieuw aangekomen hoogopgeleide vluchtelingen of immigranten naar werk

We'RHere
Het Jobcoach Netwerk

Wij zijn een sociaal projectbureau voor detacheren, recruitment en projecten die samenwerkt met verschillende opleiders, reintegratiebedrijven en stichtingen. Wij hebben als gemeenschappelijk doel inclusie en diversiteit te vergroten op de arbeidsmarkt.

Door onze samenwerkingen hebben wij een actief bereik van ruim 4000 talenten in het hele land die ons de mogelijkheid geeft om bedrijven en instanties te voorzien van passend personeel.


Altijd-de sociale kant B.V. biedt een volledige oplossing voor SROI en MVO doelen van verschillende organisaties. Zo kunnen we samen kijken naar duurzame oplossingen en kwalitatieve resultaten voor jullie als organisatie. Ons eerste doel is organisaties ontzorgen en voor onze talenten een zachte landing te creëren binnen de organisatie.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, wij zullen u met plezier te woord staan: 085-7326225 of via info@altijd-dsk.nl

Contact

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over onze projecten of wil je eens kennismaken onder het genot van een kopje koffie? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande contactmogelijkheden.

Altijd-dsk BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.